Sturiër Dutchman 56

De Dutchman 56 zet een nieuwe standaard in zijn klasse. De opvallende combinatie van de klassieke stijl en de prachtig details zorgen voor een uitstraling die alleen weggelegd was voor veel grotere jachten. De boot is in alles de overtreffende trap van de Dutchman 52 en is daarmee ongeëvenaard. De Dutchman 56 is standaard uitgerust met 2 motoren, 3 hutten, hydraulische power installatie, boegschroeven, dubbele beglazing, vloerverwarming in alle interieurruimten, Elektrisch schuifdak, was/droogmachine, wijn-klimaatkast, veel zichtbaar gepolijst roestvast staal en navigatieapparatuur.

dm56

Exterieur

Comfortabel, op binnenwater en op zee
De Sturiër Dutchman 56 is gemaakt voor een comfortabel verblijf op het water. Door een slim ontwerp en vakkundige bouw, zijn de ruimtes van het jacht door minimale niveauverschillen en weinig traptreden zeer toegankelijk en begaanbaar. Het hele schip ademt  ruimte.

Rompvorm
De CE A gecertificeerde Dutchman 56 heeft een rondspant romp voor een prettig gedrag op zee en is zeer zuinig door zijn gestroomlijnde rompvorm.

Mast
De hydraulisch klapbare mast geeft het schip een doorvaarthoogte van 3,50 meter.

Kuip
De enorm ruime kuip is de plaats voor het perfecte buitenleven met familie en vrienden. De banken in de kuip bieden zeer veel comfortabele zitgelegenheid en doen tevens dienst als bergruimte.

Het grote waterdichte luik in de kuipvloer geeft toegang tot de berging. De berging in het achterschip is ronduit royaal te noemen en gemakkelijk bereikbaar. Er is voldoende ruimte om fietsen, bijboot, surfboard , stoelen en andere spullen mee aan boord te nemen en er kan een Williams Jet Tender van 2.8 m in de afsluitbare garage worden geparkeerd.

De machinekamer is vanuit de bergruimte door middel van een massief stalen, waterdichte deur eenvoudig bereikbaar en er is voldoende hoogte om je door de machinekamer te kunnen bewegen om overal goed bij te kunnen.

Motoren
De 2x 200 Pk John Deere motoren zijn beide voorzien van hydraulische pompen. Dit maakt het mogelijk om ook op 1 motor afzonderlijk te kunnen varen. De motoren staan in een gesloten massief stalen omgeving dat met een speciaal materiaal is behandeld. Hierdoor wordt slechts een minimum aan geluid en trillingen doorgegeven, wat het vaarcomfort nog verder verhoogd. Met de 4500 L brandstof capaciteit heeft de dutchman 56 long range mogelijkheden.

Interieur

De stuurhuis-salon is één  geheel met de kuip. Door het gehele schip is er is gezorgd voor zoveel mogelijk gelijkvloerse verbindingen. Door veel daglicht toe te laten, het toepassen van veelal dimbare spots en  indirecte verlichting ontstaat er een bijzondere sfeer gedurende uw hele verblijf aan boord.

 Ook aan de kwaliteit van de interieurbetimmering en aan het hoge niveau van afwerking  zie je in het gehele schip het vakmanschap en de verfijning van de Sturier-jachtbouwer terug. Het meubelmakerswerk  nog veelal uitgevoerd in speciaal geselecteerd teakhout, onderstreept het edele maritieme karakter.

Vanuit de kuip kom je in de grote salon met heerlijke zitgelegenheid aan beide zijden. Aan bakboord zijde staat een grote, comfortabele bank.  Daartegenover bevindt zich  de  royale lounge-bank met daarvoor een grote elektrisch bedienbare salontafel die eenvoudig tot eettafel omgetoverd kan worden.

Meer naar voren in het stuurhuis staat de comfortabele stuurbank aan stuurboordzijde met een indrukwekkende stuurstand. Talrijke kasten en ruime schuifladen bieden voldoende praktische opbergruimte. Zoals het hoort op een superjacht als de dutchman 56 is via het schakelpaneel op het prachtige dashboard is de elektronica aan boord gemakkelijk te bedienen.

De keuken
Voorin het schip, slechts enkele treden neerwaarts, bevindt zich aan bakboordzijde de prachtige, grote keuken. Strak vormgegeven, maar toch een huiselijke sfeer uitademend. Tegenover de keuken staat de eethoek met een royale bank en een teakhouten eettafel .

Luxueuze eigenaars- en gastenhut

De eigenaars hut is een sfeervolle relax-ruimte
Een paar treden naar beneden, onder de salon, komen we in de verrassend grote, overdag door veel  daglicht verlichtte eigenaarshut. Het is een sfeervolle relaxruimte met een groot twee-persoonsbed en een zee aan kastruimte.  Daglicht valt vanaf beide zijden naar binnen door de ramen, die vlak over het water uitzicht bieden. De indirecte led-verlichting en dimbare spots zorgen ook ook in deze ruimte voor de perfecte sfeer.  De mooie, grote badkamer is afgewerkt in stralend wit corian met prachtige geïntegreerde wasbakken.

Uw gasten komen niets te kort
Aansluitend aan de eigenaarshut, bevindt zich een gastenhut met stapelbed aan stuurboord zijde. Deze hut kan ook als prachtige inloopkast worden ontworpen. In deze hut is ook de wasmachine -droger ingebouwd.
Verder naar voren in de boeg vinden we een luxueus gastenverblijf en baden ook uw gasten in weelde. Ook deze badkamer is  geheel in stijl afgewerkt met wit corian.

Adventure 
De Dutchman 56 is Overtreffend Comfortabel en van alle gemakken voorzien. Het perfecte schip voor een heerlijk verblijf aan boord en gemaakt om de wereld mee te ontdekken.

(klik op de afbeelding voor een vergroting)DM56 betimmering

 

GENERAL
Overall length in metres: 16,99 m.
Beam in metres: 4,99 m.
Draft in metres: 1.45 m.
Displacement : 36 T
Min. height above waterline: 3.49 m.
Certificate: CE Cat. A
Construction: steel
Hull frames: round bilged
MOTOR
2x 205 HP/2500 r.p.m
Max. speed in knots: 11
Cruising speed in knots: 9.3
Range in nautical miles: 1500 eco.speed.
Capacity Diesel fuel: 4000 L
Bowthruster: hydraulic
Capacity fresh water: 1500 L
Capacity waste water: 300 L

Als u vragen heeft of een afspraak wilt maken,
bel dan met Jachtwerf Volharding Staveren, tel. +31 (0) 514 681207.
U kunt uw vraag ook stellen via onderstaand formulier.

Naam

Email

Telefoon

Land

Om spam tegen te gaan verzoeken wij
u onderstaande code in te vullen
captcha

Verzoek